CoverTR - View Single Post - blu-ray menü düzenleme için yardım :(
View Single Post

  #4  
13/02/13, 20:20
Avatar Yok
hdtshare
hdtshare is offline
I Love CoverTR :))
 
Join Date: Jan 2011
Threads: 3
Posts: 13
Country: Turkey
Thanks: 1,570
Thanked 19 Times in 8 Posts
Groans: 1
Groaned at 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Default blu-ray menü düzenleme için yardım :(

Quote:
Originally Posted by Köstebek View Post
-Sizin bu anlattığınız işlemi ben Türkiye'de satışa sunulmayan yabancı dizilerin DVD'lerine altyazı eklemek için yapıyordum. DVD menüleri genelde tek bir resimden oluşuyor. Birde interaktif olanları var tabiki. Menüleri resimden oluşanlara sizin anlattığınız işlem ne kadar titizlikle yapsamda menüde oynandığı belli oluyordu. Menüyü tekrardan yani baştan tasarlamayı denedim, çok daha iyi sonuç elde ettim. Hatta orjinalinden bile daha kaliteli iş çıkarabiliyorsunuz ortaya. Ama çok farklı tasarım yaparsanız, bütün menüleri tekrar tasarlamanız gerekir. İkicinci ve benim favorim interaktif menü oluşturmak. Bunu After Effect programıyla kolaylıkla yapabilirsiniz. Herhangi bi DVD film için değmiyor açıkçası, bu kadar uğraşmak..

-Sorularınıza gelirsek; Bluray'da bu işlemi hiç denemedim. Eğer yukarıda anlattıığım gibi menü resimden oluşuyorsa, menüyü baştan tasarlamak daha iyibir sonuç verir bence. Ama interaktif menüler için bunu söyleyemem. Basit bi menü bile olsa; After Effec'te tasarlayıp 1920x1080 çözünürlükte render alabilmek için bilgisayarınızın performansı kusursuz olmalı. Anlattığınız işlemler karşısında Photoshop kullanmak basit kalır bence. Asıl zor işlemi siz yapıyorsunuz. En akıllı çözüm sizin bu programı öğrenmeniz Yinede umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkar

Öncellikle cevabınız için teşekkür ederim. Yukarıdaki sorunu başka bir arkadaşın yardımı ile çözdük. Font biraz uymadı ama o kadar dert değil yani. Maksat ordan türkçe olduğu gözüksün. Birebir dediğiniz gibi yapmak zaten çok zor yani. Sıfırdan menü tasarlamak blu-ray de kolay iş değil onu söyleyeyim . En kolay yöntem şu anda bu. Bu bile epey uğraşıtırıyor dediğiniz gibi photoshop işin aslında kolay kısmı. Bluray de menüler ise genelde parçar parça. Puzzle gibi yani. Tek bir resim yok. Şu anda yapılabilecek en kolay yol bu.

Resim işleriyle uğraşmaya pek vaktim olmuyor açıkcası ve pekte ilgilenmiyorum desem yeridir. İşi profesyonellerine bırakmak lazım. Benim ilgi alanım ve uzmanlık alanım Blu-rayler. Photoshop tada alanında uzman kişilerden yardım alabilirsem ne mutlu bana..

Quote:
Originally Posted by Joker View Post
Merhaba düzenlenmesi gereken butonların orjinalini rarlayıp konuya eklermisiniz.
Bu gece ekleyeyim tabii ki, teşekkürler ilginiz için.
Reply With Quote
 
Post Thanks
 
Post Groan
 
Instagram